Echt lastminute en 3e op de 5KM in Diever

Eerst even: allemaal dank voor jullie spontane en leuke reacties op het 4 jarig bestaan van mijn weblog. Echt onwijs leuk om te lezen. Het motiveert in ieder geval om voorlopig door te gaan met mijn hardloopblog. THANKS!!!

Maandag, aan het begin van de middag kwamen Miranda en ik terug van boodschappen doen en keken elkaar aan met een blik van “verveel jij je ook zo op je vakantie?”… Een uur later waren we onze koffers en andere zooi aan het pakken voor vertrek richting Assen. Om 14:00 uur had ik een mooie bungalow gevonden in Landgoed Het Grote Zand in Hooghalen en om 18:00 uur stonden we bij de receptie.



Ons mooie huisje t/m vrijdag…. daarna vertrekken we naar een andere bestemming

Een schitterende omgeving hier met een mooi, compleet ingerichte 6 persoonsbungalow is de komende dagen ons vakantiehuis. Inmiddels heb ik het WiFi systeem in het huis kunnen verbinden met de laptop en kan zo even een klein verslag van de eerste dagen hier.

Vandaag zochten de kids het zwembad op en konden Miranda en ik naar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, hier 1400 meter verderop. Dat maakte toch wel erg veel indruk. Helaas was het een kort bezoek want Michelle belde ons dat ze nogal hard was gevallen in het zwembad dus een wandeling door de omgeving van het kamp moet nog gebeuren. De natuur is hier prachtig. We zitten in een bosrijk gebied van de Boswachterijen Hooghalen, Grolloo en Schoonloo. Dat ga ik nog eens even hardlopend ontdekken.

Maar vandaag deed ik ook een lastminute hardloopwedstrijd met een verrassend resultaat:

Monique en Twitteraar KeesDeLoper vroegen zodra ze wisten dat ik in Drenthe zat, of ik vanavond ook naar Diever wilde komen voor de 3e Henk Ten Hoor Brinkloop… tja, dat was niet de planning maar zover was ik niet van Diever verwijderd.. dus… op naar naar de Brinkloop.



Hans en Anita, ook in Diever

Bij het parkeren van de auto in Diever zag ik een bekend hardloopstel in AV Daventria outfit lopen: ik deed mijn raam naar beneden en zei: “hee, volgens mij zijn dat Hans en Anita”. Zij waren net zo verrast mij te zien als ik hen. Hans en Anita verblijven op een camping een stukje verder dan Hooghalen en liepen ook voor de eerste keer Diever (10KM). Niet veel later kwam Monique de sporthal binnenlopen. Voordat ik op vakantie ging gaf ze al aan om samen te lopen en nu in Diever een wedstrijd, helemaal leuk. Helaas had Hans zich via Twitter afgemeld voor de loop.

Ik twijfelde lang over de afstand: 5 of 10KM? Vorige week al een snelle 10KM gelopen in Voorthuizen dus ging ik maar voor een snelle tijd op de 5KM. Ik had vanmiddag al op de site van Dieversportief gekeken en er lopen hele snelle runners in Diever mee. Dus een prijsje.. nee, dat zit er niet in…

Bij de start komt Fred met zijn vrouw aangelopen. Helemaal uit Den Haag… toch? Nee, Fred was ook in de buurt en had voor deze loop een hotel in Diever genomen. Even bijkletsen met alle lopers en daarna, de start! Ik stond een beetje te ver achteraan dus het was een beetje slalommen door alle lopers heen. Het tempo was goed te doen door de straten van Diever.
4 rondjes moesten er worden gelopen. Het begon inmiddels te regenen maar dat maakte het lopen alleen maar lekkerder. Vele lopers ging ik voorbij en ik was gefocust op twee snelle 5KM mannen een meter of 10 voor mij. In het derde rondje ging ik ze voorbij en voor mijn gevoel liep ik ongeveer op de tijd van mijn PR in Alphen maar toen ik twee straten voor de finish even snel naar mijn tijd keek realiseerde ik dat een sub 18:00 er wel in zou zitten.. Even gas bijgeven dan maar!

En yes! Een PR op de 5KM met 17:53. Zeer tevreden hijgde ik even uit om daarna de andere bloggers aan te moedigen. De Nr. 2 op de 5KM, Hero, feliciteerde mij. Hij herkende mij van mijn blog en we proberen even een gesprek te voeren boven het geluid van de speaker uit. Hero houdt ook een web-log bij, dus ik heb er weer eentje op te volgen 🙂



Mw. Cultuurbarbaar, Anita, Hans, RR, Monique en
Cultuurbarbaar Fred himself. Foto via: Fred


Na afloop zaten de bloggers nog even na te borrelen in de sporthal en Fred vroeg.. heb je geen podiumplek? Nee, er liepen nog een paar snelle voor mij..toch?? Voor de zekerheid toch maar even navraag gedaan… 5e plek.. nou, netjes met 72 deelnemers op de 5KM. Tevreden reed ik naar Hooghalen terug, achtervolgd door Hans en Anita.

De verrassing kwam tijdens het tikken van deze post: Monique stuurde een SMS’je: “Uitslagen op dieversportief.nl je bent gewoon derde!” Wow, dat is leuk! Begrijp niet waarom ze dan zeiden dat ik 5e ben geworden.. Nou moet ik volgende week dinsdag weer terug naar Diever…



>